Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Jakov Vetma odgovara na otvoreno pismo gosp. Baldasaru

18.04.2014. / Politika

jakov2

Zbog informiranja naših sugrađana, a potaknut otvorenim pismom gosp. Baldasara, odnosno reakcijom na moje izjave o besmislenosti rasprave o ukidanju linija tvrtke Promet u većinskom vlasništvu Grada Splita, potrebno je nadodati nekoliko informacija:

1. Općina Klis ne duguje tvrtki Promet ni jedne lipe te je svih ovih godina zasigurno najuredniji platiša subvencioniranja voznih karata.

2. Spominjući politiku u odnosu na ekonomiju, svatko tko je dobronamjeran svjestan je da mnoge stvari koje se odnose na lokalni razvoj nisu i ne mogu biti rentabilne, te upravo zbog toga služi politika kao djelatnost koja bi valjda trebala pomoći izgraditi naše društvo na osnovi ravnomjernog razvoja o kojem svi toliko pričamo.

3. Sva dugovanja tvrtke Promet rezultat su lošeg upravljanja direktora koje je godinama imenovao upravo Grad Split kao većinski vlasnik te je stoga i najodgovorniji za stanje u kojem se nalazimo.

4. Dok su mnoge kategorije putnika, počevši od umirovljenika, plaćali voznu kartu sa područja Općine Klis, splitski umirovljenici, a i mnogi drugi građani sa područja Grada Splita, vozili su se besplatno stvarajući dodatni trošak koji bismo sada svi trebali podmiriti?

5. Stanovnici Općine Klis su još od 1997.oštećeni na način da je za zagorski dio naše općine ukinut zonski promet što je uvelike povećalo troškove prijevoza naših sugrađana. Ista udaljenost u drugim smjerovima je bila pokrivena zonskim prijevozom.

Gospodin Baldasar bi sastanke trebao organizirati prije davanja izjave koja u konačnici može voditi do raseljavanja ionako slabo naseljenih područja. Problemi Prometa su isključivo rezultat upravljanja tim društvom i odgovornost za današnje stanje snosi Grad Split koji je imenovao direktore koji su doveli do ovog stanja.

Skip to content