Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Urbanoj aglomeraciji Split 63 milijuna eura

07.10.2016. / Ostalo

aglomeracija1

aglomeracija2

U zgradi Banovine gradonačelnik Splita, Ivo Baldasar u društvu 12 gradonačelnika i načelnika susjednih općina i gradova, među kojima je i Klis, održao je konferenciju za tisak, pojašnjavajući vijest o realnoj mogućnosti povlačenja značajnih sredstava iz EU fondova.
Projekti u vrijednosti od 63 milijuna eura trebali bi se realizirati do 2020. godine u privatnom i javnom sektoru, a značajan dio financijskog kolača bi se uložio i na području Općine Klis.
Ogroman doprinos u izradi strategiji razvoja urbane aglomeracije kroz ukupni proces pripreme, planiranja i apliciranja dali su članovi Sveučilišta u Splitu, s rektorom dr. Šimom Anđelinovićem na čelu, i to sve potpuno besplatnim angažmanom.
Strateška odrednica Sveučilišta u Splitu je što bolja suradnja s jedinicama lokalne samouprave i zdravim poduzetničkim kapacitetima.

Sveučilište u Splitu uz svoju osnovnu zadaću u obrazovanju, ljudskim potencijalima  svakako može dati značajan doprinos i kvalitetnijoj organizaciji života šire društvene zajednice.

Posebno smo ponosni što je rektor Sveučilišta u Splitu, dr. Šime Anđelinović sa svojim suradnicima, prepoznao Općinu Klis na čelu s Jakovom Vetmom kao vrlo pouzdanim i poželjnim partnerom na projektu kampus Klis o kojem će se pričati u skoroj budućnosti.

Skip to content