Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Odlični turistički rezultati u Klisu

05.09.2014. / Ostalo

klis01

Općina Klis bilježi odlične turističke rezultate, povećanje posjećenosti i broja noćenja.

Naime, već nakon prvih 8 mjeseci posjećenost Klisu porasla je za 20%, posjećenost Kliškoj tvrđavi isto tako, dok je broj noćenja za prvih 8 mjeseci 300% veći nego cijele prošle godine, a godina još nije gotova – zadovoljno ističe gđa Slavica Caktaš, direktorica Turističke zajednice Klis, te dodaje: osim prirodnih ljepota našeg kraja i najvećeg blaga Kliške tvrđave, sigurno je i stalno ulaganje u obnovu i održavanje tvrđave te promocija oko istog najviše doprinijela zanimanju domaćih turista. Kliška tvrđava diči se i najljepšim pogledom na Split i otoke, a da bi bili sigurni u odabir destinacije budući gosti se mogu uvjeriti i virtualnom šetnjom kroz tvrđavu, nedavno objavljenom i dostupnom na webu Općine Klis.

Koliko je i snimanje planetarno popularne serije “Game of Thrones” doprinijelo dolasku stranih turista govori i činjenica da turisti sve više pitaju o tom, a neki su imali i čast posjetiti tvrđavu u vrijeme pripreme i postavljanja scene i za snimanja novih nastavaka i ove godine na Kliškoj tvrđavi, i to u vremenu od 04. do 10. rujna.

Ovim putem molimo buduće posjetitelje za razumijevanje u slučaju nemogućnosti pristupa baš svakom dijelu tvrđave zbog snimanja serije tih par dana, a da nam dosadašnji gosti ne zamjeraju pokazuje anketa koju smo proveli među posjetiteljima i dobili odlične ocjene – zaključuje gđa Caktaš.

graf

Skip to content