Kliški šahisti zadržali status drugoligaša

Objavljeno: 30.11.2014.

sv2

sv1

Klis će i iduću godinu imati drugoligaškog predstavnika u hrvatskim sportskim ligama! Zahvaljujući uspjehu kaštelanske ekipe ŠK “Petar Sedlar – Pepe”, šahisti kliškog “Svetog Vida” ostaju sudionici 2. hrvatske šahovske lige – jug!

Hotel “Baletna škola” u Kaštel Kambelovcu bio je 29. – 30.11. poprište  kvalifikacija pobjednika drugih liga za plasman u 1.B šahovsku ligu. Kaštelani su bili fantastični – pobjedili su u sva 3 meča i s maksimalnih 6 bodova osvojili prvo mjesto, te se plasirali u viši rang natjecanja. Uz Kaštelane, plasman u 1.B ligu ostvarila je i ekipa ŠK “Pule” s 3 osvojena boda, dok su ekipe ŠK “Bjelovar” i ŠK “Borovo 1937” ovoga puta za nijansu bile slabije.

Evo što je izjavio Ivica Brkić, predsjednik i kapetan ŠK “Petar Sedlar – Pepe”:

– Presretan sam! Ovo je najveći uspjeh kaštelanskog šaha kojim smo grad Kaštela podarili sa sedmim hrvatskim prvoligašem! Ističem kako je i naša druga ekipa postigla uspjeh ulaskom u 2. šahovsku ligu, a posebno sam sretan što smo našim šahovskim prijateljima iz Klisa omogućili ostanak u 2. ligi, te će time na najbolji mogući način već četvrtu godinu za redom dostojno predstavljati jedan od naših najljepših povijesnih gradova u respektabilnoj ligi. Sve ovo navedeno pokazuje kako se u našoj Splitsko – dalmatinskoj županiji dobro radi i kako iz dana u dan imamo sve više kvalitetnih šahovskih klubova koji nas odlično predstavljaju na hrvatskoj sceni.

Davor Perić

◀ Povratak


17.08.2019. u 22:54

22.4°C

Vjetar: N; 0; m/s
Tlak: 1017.6 hPa
Vlaga: 53 %
Oborine: 0.00 mm

Pljusak.com

Anketa

Najveći dio sredstava iz proračuna Općine Klis treba uložiti u:

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Klis na društvenim mrežama

nacelnik.vetma_

Općinsko vijeće

Korisni linkovi

Službene internet stranice općine Klis, 2014.