Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon. - Pet.
7:30 - 15:30

Svjetski dan voda obilježavamo 22. ožujka

20.03.2015. / Ostalo

jadro-01

Svjetski dan voda obilježava se 22. ožujka, dan kojim UN žele podsjetiti na važnost zaštite vode kao i nedostatak vode za piće u mnogim zemljama svjeta. Hrvatska je kvalitetom i količinom voda jedna od bogatijih svjetskih država.
Ovogodišnji Svjetski dan voda za Općinu Klis posebno je značajan jer je prije nekoliko mjeseci  nakon dugogodišnje pravne bitke Upravni sud RH donio pravomoćnu  presudu bez prava žalbe kojom se poništava Rješenja Ministarstva poljoprivrede i Rješenja Hrvatskih voda da je ovlaštenik koncesijske naknade za izvor rijeke Jadro Grad Solin, budući se isti nalazi na području Općine Klis.
Obzirom da je nepobitno utvrđeno i konačnom sudskom odlukom regulirano da se izvor rijeke Jadro nalazi na području Općine Klis, ovogodišnji Svjetski dan voda za Općinu Klis posebno je značajan i događa se u pozitivnom ozračju, jer je tvrtka Vodovod i kanalizacija d.o.o. u svom ovogodišnjem investicijskom programu osigurala 4.8 milijuna kuna za projektne, kanalizacijske i vodovodne radove  na području Općine Klis.

U nedjelju 22. ožujka načelnik Općine Klis Jakov Vetma sa suradnicima simbolično i svečano će posjetiti izvorište rijeke Jadro.