Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Na kliškoj tvrđavi postavljena automatska meteorološka postaja i web kamera

30.04.2015. / Ostalo
Screenshot_2015-04-19-11-19-50
Klis se od prije nekoliko dana nalazi u cijelom lancu najprestižnijih svjetskih automatskih meteoroloških postaja (www.wunderground.com, www.weatherlink.com, www.pljusak.com…itd) u čije baze podataka u svakom trenutku dolaze informacije o meteorološkim vrijednostima s kliške tvrđave, a na osnovu kojih se rade prognostičke karte, meteorološke prognoze te se koriste u brojnim znanstvenim disciplinama i primjenjuju u svakodnevnim životnim prilikama.
Inicijativa za ovaj projekt pokrenuta je od strane općinskog vijećnika Ivice Vetme koji je uz svekoliku podršku članova Crometeo udruge, Tina Juginovića, Zorana Dragića i Rade Popadića projekt prije nekoliko dana i završio.
Uz meteorološku postaju na kliškoj tvrđavi postavljena je i web kamera koja diljem svijeta šalje predivne kadrove brojnim znatiželjnicima i ljubiteljima hrvatske kulturne baštine preko službene općinske stranice  www.klis.hr  kao i putem mnogih drugih meteoroloških, turističkih i ostalih promotivnih portala.
Svakako treba zahvaliti na stručnim savjetima i pročelniku Konzervatorskog odjela u Splitu Ministarstva kulture gosp. Radoslavu Bužančiću koji kroz različite projekte pruža podršku u svekolikoj promociji kliške tvrđave i Klisa u cjelini.
I naravno najznačajniju i najveću podršku projektu, od same ideje do realizacije pružio je načelnik Jakov Vetma kao i svakoj drugoj pozitivnoj inicijativi u Općini Klis.
Skip to content