Uskoro otvorenje nove ambulante, ljekarne, Providurova stana i Narodne knjižnice

Objavljeno: 26.08.2015.

Untitled-1

Novouređeni prostori ambulante obiteljske medicine i zubne ordinacije, koje se nalaze u prizemlju zgrade općine Klis su dovršeni i čekaju konačnu potvrdu i tehnički prijem od strane komisije Ministarstva zdravlja kao i novouređena ljekarna koja se nalazi u samom centru Klis – Megdana.

Kako kliška tvrđava ove godine bilježi rekorde u broju posjetitelja, općinske vlasti pokušavaju kroz proširenje sadržaja privući još gostiju. Na tom tragu, a uz pomoć Županije Splitsko-dalmatinske u tijeku su radovi na obnovi zapadnog dijela Providurova stana u vrijednost od oko 3 milijuna kuna.

Kroz projekt obnove prostora stare škole u kojima će biti smještena Narodna knjižnica, općina Klis uz potporu Ministarstva kulture ulaže oko 450.000 kuna. Zanimljivo je da se Narodna knjižnica kao stožerna kulturna ustanova vraća u Klis nakon više od stotinu godina.

Svi ovi projekti su dokaz da se vodi računa o podizanju standarda kvalitete života i zadovoljenju potreba lokalnog stanovništa, kao i o proširenoj ponudi sve brojnijim turistima.

◀ PovratakAnketa

Najveći dio sredstava iz proračuna Općine Klis treba uložiti u:

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Klis na društvenim mrežama

nacelnik.vetma_

Općinsko vijeće

Korisni linkovi

Službene internet stranice općine Klis, 2014.