Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon. - Pet.
7:30 - 15:30

Svečana sjednica Općinskog vijeća

11.08.2016. / Uncategorized

sv.sjednica1

sv.sjednica2

sv.sjednica3

U srijedu, 10. kolovoza na drevnoj kliškoj tvrđavi održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Klis. Nakon što je ŽK Besida otpjevala himnu, veliki broj uzvanika i gostiju pozdravio je načelnik Općine Klis Jakov Vetma, koji se je u svom govoru osvrnuo na rad Općine – uspjehe, ali i poteškoće koje su ga pratile kroz prethodnu godinu rada. Poimenice su nabrojani svi realizirani projekti kao i oni čija nas realizacija očekuje do kraja mandata.

Nakon njega, projekt stoljeća koji bi se trebao realizirati u radnoj zoni Kurtovići u suradnji s Općinom Klis, predstavio je rektor splitskog Sveučilišta, dr. sc. Šime Anđelinović. Radi se o kompleksu terena različitih sportskih sadržaja, smještajnim i prehrambenim studentskim kapacitetima i ostalim sadržajima koji pripadaju studentskom kampusu.

U spomenutom kompleksu veličine oko 20 hektara našlo bi se mjesta i za sveučilišnu bolnicu, nove školske i vrtićke zgrade kao i mnoštvo ostalih različitih sadržaja.

Nakon upoznavanja s idejnim projektom splitskog sveučilišta u koji je uključena i Općina Klis, predsjednik Općinskog vijeća Josip Didović upoznao je nazočne s radom vijeća, održanim sjednicama, kao i podatkom da je velika većina odluka, bez obzira na stranačke različitosti donešena jednoglasno. Nakon predsjednika vijeća, skupu se u svečarskom i čestitarskom tonu obratio i župan Splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja te istaknuo odličnu suradnju Županije SD i Općine Klis.

Najsvečaniji dio je ostavljen za kraj kada su uručene općinske Nagrade za životno djelo, obiteljima četrnaestorice poginulih branitelja s područja Općine Klis. Nagrade za životno djelo posmrtno su uručene: Zdravku Uvodiću, Jakovu Deliću, Leonardu Vidoševiću, Petru Kuliću, Luki Grubišiću, Miroslavu Poliću, Juri Kelamu, Anti Malešu, Juri Galiću, Tihomiru Buriću, Željku Galiću, Anti Topiću, Anti Škoki i Jošku Kapetanoviću.