Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Otvoreni radovi na izgradnji kanalizacije, plinovoda i rekonstrukciji ceste do centra Klisa

10.09.2016. / Ostalo

kanalizacija2

kanalizacija1

Načelnik Općine Klis, Jakov Vetma, predstavnik plinskog koncesionara EVN-a za Hrvatsku, Zlatko Budrovčan i direktor ustanove EKO Kaštelanski zaljev, Danijel Kukoč, otvorili su radove na izgradnji kanalizacije, plinovoda i rekonstrukciji ceste Belimovača-Megdan u dužini jednog kilometra.

Početak je to realizacije velikog projekta vrijednog 40-tak milijuna kuna kojim će se kroz slijedeće 2-3 godine svako domaćinstvo u Klisu nastojati spojiti na sustav kanalizacijske mreže.

Osim kanalizacijskog sustava u planu je i rekonstrukciju vodovoda Klis-Kosa, izgradnju vodovoda za naselja Bašići i Mihaljevići, te kompletna sanacija i rekonstrukcija svih cesta kroz koje će biti provučeni infrastrukturni vodovi.

“Ovo su radovi kojima nastojimo stvoriti temeljne pretpostavke za razvoj turizma i poduzetništva u Općini Klis. Želim se ovim putem zahvaliti agenciji EKO Kaštelanski zaljev, Vodovodu i kanalizaciji i Županijskoj upravi za ceste koji su projekte u  Općini Klis prepoznali kao vrlo značajne u razvoju Općine Klis, ali i šire društvene zajednice”-naglasio je načelnik Jakov Vetma.

Skip to content