Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon. - Pet.
7:30 - 15:30

8. listopad – Dan neovisnosti

03.01.2014. / Blagdani
zastava1
Dragi sumještani, stanovnici općine Klis, danas slavimo Dan neovisnosti u spomen na trenutak kada se stoljetna želja našeg naroda ostvarila, kada je Sabor RH proglasio neovisnost Republike Hrvatske.
Posebno se prisjećamo svih onih koji su tijekom tisućljetne povijesti čuvali našu djedovinu od raznih osvajača, čekajući dan kada će san postati stvarnost. Tu se svakako moramo i ovom prigodom prisjetiti svih onih koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote i ugradili svoju žrtvu u stvaranje neovisne, samostalne i demokratske Republike Hrvatske.
Iako naša općina u to vrijeme nije bila pogođenda ratnim zbivanjima, mnogi su napustili svoja ognjišta i otišli u borbu za neovisnost koju danas slavimo. Nažalost, velik dio njih se nikada nije vratio.
Čuvajući uspomenu na njih, na nama je da se u neovisnoj Hrvatskoj i dalje borimo. Borba je to za bolje društvo, gospodarski razvitak i socijalnu sigurnost. Iz te borbe nitko nije izuzet, ona je naš zadatak i naša svakodnevnica. U nadi da ćemo osigurati sve gore navedeno, svima vama želim sretan Dan neovisnosti.
                                                                                                                                                                          Načelnik Općine Klis Jakov Vetma
Skip to content