Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Načelnik Jakov Vetma sa suradnicima u radnom posjetu Javnoj ustanovi u kulturi -“Tvrđava kulture Šibenik”

20.09.2017. / Kultura

Delegacija Općine Klis u sastavu: načelnik Jakov Vetma, direktorica Poduzetničkog inkubatora Mila Mihovilović i Ivica Vetma bili su radnom posjetu Javnoj ustanovi u kulturi “Tvrđava kulture Šibenik” u Šibeniku.
Goste iz Klisa su primili pročelnik Tajništva Grada Šibenika – Ante Galić, te Marijana Kokić i Josip Pavić iz Javne ustanove u kulturi “Tvrđava kulture Šibenik”.
Nakon što su obišli nadaleko poznate i u posljednje vrijeme sve popularnije šibenske tvrđave – sv. Mihovil i Barone, članovi delegacija su razmijenili iskustva iz svojih sredina. 
Naravno da su šibenske tvrđave i kliška ljepotica u mnogočemu neusporedive, ali zbog niza zajedničkih problema i sličnosti susret je bio izuzetno koristan. Domaćini su dobronamjernim savjetima: od iskustva kroz prijave projekata, upravljanja sustavom i procesima u mnogim kriznim situacijama, ukazali na eventualne probleme.

Najzanimljivija iskustva koja su domaćini posebno naglasili odnose se na sve bogatiju i kvalitetniju kulturnu ponudu i autentičnu gastro ponudu domaćih kvalitetnih i prepoznatljivih proizvoda.

Zajednički zaključak je da se i u Klisu i u Šibeniku mnogo napravilo, ali nas još mnogo posla očekuje na brendiranju kroz proširenje specifične i dodatne turističke ponude. Ideja i entuzijazma ne nedostaje, tako da s velikim optimizmom možemo i moramo dočekati sljedeće turističke sezone koje sve duže traju i ostavljaju nam sve kraće zimske pauze za kvalitetne pripreme.

Kao dokaz dobre suradnje je partnerstvo Općine Klis i Muzeja Grada Šibenika u projektu “Fortress ReInvented” kroz Interreg – IPA program prekogranične suradnje Hrvatske – Bosne i Hercegovine – Crne Gore 2014-2020  putem kojeg je Općina Klis osigurala za sadržaje u kliškoj tvrđavi 260.000 €.

Skip to content