Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Načelnik Klisa Jakov Vetma i načelnik PU Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić preuzeli nagradu hrvatskih menadžera sigurnosti

12.10.2017. / Ostalo

Na 11. konferenciji Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti pod nazivom „Hrvatski dani sigurnosti“, projekt „Sigurnost povijesnih gradova“, organizatora Hrvatske udruge povijesnih gradova i Intenrational Police Association – regionalni klub IPA splitsko-dalmatinska, proglašen je najboljim projektom partnerstava u sigurnosti i kao inicijativa godine. Nagradu su u ime organizatora projekta primili Jakov Vetma, načelnik Općine Klis i predsjednik Hrvatske udruge povijesnih gradova, te Slobodan Marendić, načelnik PU Splitsko-dalmatinske županije.

Konferencija je jučer otvorena u opatijskom hotelu Milenij i trajat će do 13. listopada, a glavna tema ovogodišnje konferencije je domovinska sigurnost.

„Hrvatska udruga povijesnih gradova ima bogato iskustvo organizacije međunarodnih projekata poput ovoga za koji smo upravo nagrađeni. Organizacijom ove konferencije želja nam je bila istaknuti ulogu baštine i naših povijesnih gradova u razvoju gospodarstva i turizma u Republici Hrvatskoj. Kroz konferenciju „Sigurnost povijesnih gradova“ pokušali smo, uz pomoć naših partnera iz IPA-e Split i međunarodnih stručnjaka, dati što više konkretnih odgovora na izazove današnjice koji se javljaju pred nastojanjima da se naša bogata baština sačuva i ispravno upotrijebi za budućnost nadolazećih generacija. Ova nagrada svjedoči da smo na dobrom putu, a Klis kao povijesni grad prepoznat je kako na razini Republike Hrvatske, tako sve više i na međunarodnoj sceni te među stranim gostima.“ istaknuo je načelnik Klisa i predsjednik Hrvatske udruge povijesnih gradova Jakov Vetma.

Međunarodna konferencija „Sigurnost povijesnih gradova“ održala se 31. ožujka i 1. travnja 2017. godine, a okupila je 130 stručnjaka različitih profila, koje povezuje vizija sigurnog okruženja u sredinama sa bogatim povijesnim i arhitektonskim naslijeđem. Na konferenciji su se obrađivale teme poput rizika u sigurnosti iz perspektive rizika za kulturnu i povijesnu baštinu starih gradova u uvjetima turističke ekspanzije, što lokalna zajednica može učiniti po tom pitanju, kako organizirati i upravljati događajima u interesu promidžbe, gospodarskog napretka i smislenog korištenja resursa i sl.

 

Skip to content