Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Odlična suradnja Općine Klis i Splitsko-dalmatinske županije

11.12.2017. / Politika

Općina Klis do kraja godine na rebalansu proračuna Splitsko-dalmatinske županije uprihodit će dodatnih 300 tisuća kuna za potporu komunalnoj infrastrukturi. U 2018. godini očekujemo prihode od preko milijun kuna za izgradnju mrtvačnica, mreža odvodnje i vodoopskrbe, rasvjete, cesta te financiranje dječjih igrališta. S ponosom ističemo da je  komunikacija sa županijom vrlo kvalitetna, redovito se prate natječaji i planski se prijavljuje na njih.

Koristimo priliku da ovim putem pozovemo građane da se aktivno uključe i prijave sve potrebe i probleme u nadležnosti Županije i/ili županijskih tvrtki i službi.

……

Županijska vijećnica iz Klisa, Maja Zelić na današnjoj županijskoj sjednici je postavila dva vijećnička pitanja: Petru Škoriću i županu Blaženku Bobanu.

Pitanje za Petra Škorića, ravnatelja Županijske uprave za ceste Splitsko-dalmatinske županije:

“Županijska cesta Gornja Rupotina Klis, L 67074 u dužini od 2 kilometra, zapela je između potpuno novo uređenih i komunalno opremljenih cesta u Rupotini Solin i Belimovače u Klisu. Cesta na kojoj se u par rizičnih zavoja riskira život 10-ak djece, cesta koja je bez nogostupa, na nekoliko mjesta se odlomila i pala (na mjestima gdje su propusti, a ispod potoci) pa ste nakon više reagiranja od mještana i Općine, prije 2 godine postavili ograde koje stoje takoreći na rupama. S tim potezom ne samo da je stvoren rizik nastanka prometne nezgode, nego je još i povećan jer su ograde ušle u vozni trak i dodatno smanjile širinu istog, što čini nemoguće mimoilaženje 2 osobna vozila.
Navedenom cestom prometuje i Prometov autobus br. 22 pa zamislite kako izgleda nailazak i prolazak autobusa i osobnog automobila. Još jednom naglašavam, na sred zavoja/okuke gdje svakodnevno prolaze djeca od autobusne stanice do kuća.
Također, na cesti ima nekoliko mjesta gdje su korijenja rubnih borova podigle cestu i do 20-ak centimetara i napravile izbočenja, također na velikim zavojima, a preostali dio uz cestu je ovo ljeto izgorio u požaru.
Obzirom na navedeno, molim Vas kada ćete sanirati ovu prometnicu?”

Gosp. Zlatko Čaljkušić iz ŽUC-sa je odgovorio da će se navedena cesta u potpunosti urediti u 2019. godini

Pitanje za Blaženka Bobana:

“Obzirom da je Županija osnivač osnovnih škola, imate li popis školskih objekata u kojima se odvija nastava, jesu li svi legalizirani i/ili u postupku legalizacije?
Informacije koje imam već u školi u Klisu kažu da škola, odnosno ravnatelj iste nisu niti pokrenuli postupak legalizacije niti rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, pa se postavlja pitanje tko će snositi odgovornost kada se digne tužba od roditelja čija djeca svako malo dožive nezgodu na najprije neograđenim i neuređenim školskim dvorištima, a potom i u potpuno nelegalnom objektu u kojem se izvodi nastava?”

Gosp. Tomislav Đonlić je odgovorio da će dostaviti pisani odgovor.

 

 

Skip to content