Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Svečana sjednica OV prigodom sv. Roka – Dana Općine Klis

14.08.2018. / Blagdani

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Klis povodom blagdana sv. Roka Dana Općine Klis tradicionalno je održana na Kliškoj tvrđavi. Na početku programa himnu je otpjevala operna pjevačica Branka Pleština Stanić uz pratnju Mirka Jankova nakon čega su brojni gosti minutom šutnje odali počast svima koji su položili svoje živote za nezavisnu Hrvatsku. 

Desetminutni film u kratkim crtama je prezentirao presjek projekata i aktivnosti u prethodnoj godini. Nakon toga se uvaženom skupu obratio državni tajnik u Ministarstvu turizma RH, Tonči Glavina. Nakon njega skup je pozdravio župan Blaženko Boban i na samom kraju prije najsvečanijeg dijela dodjele nagrada govorio je načelnik Jakov Vetma. On je u svom govoru posebno istaknuo uspjehe prethodnih godina u radu vijeća i općenito na lokalnoj političkoj razini kroz toleranciju i minimaliziranje podjela unutar društvenih subjekata i procesa. Na kraju je naglasio kako su svi problemi i rješenja problema unutar nas samih i koliko budemo mudri toliko brzo ćemo napredovati u svakom segmentu života. Na kraju sjednice dodjeljene su nagrade zaslužnih pojedinaca, udruga i tvrtki koji su svatko na svoj način doprinio razvoju i promociji Općine Klis. Zahvalnicu Općine Klis dobiola je tvrtka Clissa d.o.o. iz Klisa vlasnika Krešimira Glavine koja od svog osnutka radi na osobnom razvoju ali i na promociji Klisa. Godišnju nagradu Općine Klis za doprinos i rezultate na sportskom polju je dobio NK Uskok iz Klisa i umirovljeni nastavnik tjelesnog odgoja OŠ Perta Kružića iz Klisa Ivica Ižotić koji je skoro svoj cijeli radni vijek “odradio” u Klisu. Posebno treba istaknuti njegov entuzijazam u radu sa školskom djecom i izvrsne sportske rezultate kroz razna državna natjecanja u mnogim sportovima, posebno u atletici. U ime svih nagrađenih okupljenima se s nekoliko emotivnih riječi zahvale obratio Ivica Ižotić.

Nakon službenog dijela sjednice uz zvuke glazbenika iz grupe Flores Acoustic uzvanici su uživali uz prigodni domjenak i najljepši pogled u županiji.

Skip to content