Načelnik Jakov Vetma sa suradnicima posjetio Vrgorac

Objavljeno: 25.09.2018.

Vrgorac i Klis u utrci za ruralnu najdestinaciju godine

Grad Vrgorac i Općina Klis su, zajedno s Imotskim, Triljem, Sinjom, Vrlikom i Dugopoljem, kandidati za ruralnu destinaciju godine, pod zajedničkim nazivom Dalmatinska zagora. Osim zajedničkog područja, navedene lokalne samouprave imaju iznimno bogatu kulturnu baštinu što je bio povod jučerašnjeg susreta načelnika Klisa Jakova Vetme s gradonačelnikom Vrgorca Antom Pranićem.

Kako su kazali čelnici, upravljanje kulturnom baštinom uključuje obnovu zapuštenih objekata, ali i viziju integriranih kulturnih, prirodnih i gastro vrijednosti, a onda kroz prostorno planiranje, projektiranje i turističku promociju kao konačan proizvod. Odličan primjer je Vrgorska kolajna s kojom je jučer kliškog načelnika upoznao gradonačelnik Vrgorca.

-Projekt Vrgorska kolajna, muzej na otvorenom je izvrsna ideja povezivanja kulturne i prirodne baštine te gastro doživljaja. Ponosni smo što Grad Vrgorac i Općina Klis čine dio destinacije Dalmatinska zagora, koja je u konkurenciji za ruralnu destinaciju godine, a upravo je baština naš veliki adut. – kazao je Vetma najavljujući i nove oblike suradnje Klisa i Vrgorca.

 

 

◀ PovratakAnketa

Najveći dio sredstava iz proračuna Općine Klis treba uložiti u:

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Klis na društvenim mrežama

nacelnik.vetma_

Općinsko vijeće

Korisni linkovi

Službene internet stranice općine Klis, 2014.