Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Općini Klis nagrade HTZ na sajmu turizma u Hvaru

26.10.2018. / Ostalo

Općina Klis je na Danima hrvatskog turizma na Hvaru osvojila 3. mjesto za kulturnu destinaciju godine, dok je zajedno s TZ Imota, Vrgorcem, Triljom, Vrlikom, Dugopoljem i Sinjom kao nositeljem prijave osvojila prestižnu nagradu Destinacije ruralnog turizma, još jedno priznanje Hrvatske turističke zajednice za šire područje Dalmatinske zagore.

Najkompetetniji hrvatski turistički djelatnici prepoznali su Općinu Klis kao mjesto rasta i razvoja kako u turističkom, tako i u kulturnom smislu. Tome najviše pridonosi drevna Kliška tvrđava koju iz godine u godinu posjećuje sve više domaćih i stranih turista, a ove je godine do sada zabilježila 70.000 posjetitelja što iznosi porast od 40% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Popularnosti tvrđave svakako je pridonijela i svjetski popularna serija ‘Game of thrones’ koja je snimljena na ovoj utvrdi. Zahvaljujući zalaganju općinske vlasti i pomoći državnih institucija tvrđava je velikim dijelom obnovljena, dobila je i nove sadržaje pa stoga nije čudno što je pravi mamac ljubitelja povijesti i bogate kulturne baštine.

Nadalje, prije dvije godine obnovljena je Narodna knjižnica i čitaonica u Klisu nakon punih stotinu godina. Od tada ovo je postalo mjesto brojnih kulturnih zbivanja, a čitaonicu s veseljem posjećuju članovi svih dobnih skupina.

Kada govorimo o Klisu kao ruralnoj destinaciji u tu se priču uklapaju novootvorene biciklističke staze zbog čega je Kliška zagora sve češće odredište pravih zaljubljenika u biciklizam. Zahvaljujući novim stazama biciklisti se mogu rekreirati, ali i uživati u prekrasnim prizorima krajolika te pravih prirodnih bisera poput bunara Rajčice u zagorskom dijelu općine Klis.

Procvat kliške općine zbio se zahvaljujući općinskoj vlasti, podršci države, ali i brojnim Klišanima koji se sve više vraćaju na nekad zapuštena ognjišta, uređuju ih, te nude za iznajmljivanje domaćim i stranim turistima.

Sve to dovelo je Klis do mjesta poželjnog za odmor, a zatim i do dviju vrijednih nagrada koje su svima s ovoga područja poticaj za još blistaviju budućnost Klisa.

Skip to content