Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Svečano otvorena mrtvačnica na groblje sv. Kate u Klisu

23.04.2019. / Ostalo

Misnim slavljem na uskrsni ponedjeljak na groblju sv. Kate u Klisu svečano  je otvorena i blagoslovljena nova mrtvačnica. Misu je predvodio župnik don Miro Šestan, a svečanosti su svoj doprinos dali članovi zbora župne crkve UBDM iz Klisa i KGD Mosor iz Klis-Kose.
Uz prigodni govor načelnik Općine Klis Jakov Vetma  je simboličnim presjecanjem vrpce svečano otvorio ovaj vrlo vrijedan i značajan infrastrukturni objekat koji su Klišani željno iščekivali i napokon dočekali. U posljednjih pet godina izgrađeno je novih stotinu grobnica, uređen je stari dio groblja te je naposljetku završena i mrtvačnica s pripadajućim parkingom.

Za veliku podršku u ispunjenju ovog obimnog projekta uz velika nastojanja načelnika svakako treba spomenuti i predsjednika općinskog vijeća Josipa Didovića i njegov značajan angažman i nastojanja da se ovaj projekt kvalitetno privede kraju.
Treba naglasiti da su mještani Klisa nakon mnogo godina praznih obećanja dočekali završetak i otvorenje mrtvačnice na groblju sv. Kate u Klisu. Predizborni program i obećanje o izgradnji mrtvačnice kao civilizacijskoj potrebi, načelnik Vetma je ispunio te ostao vjerodostojan kao i u mnobrojnim obećanjima i realiziranim projektima do sada.

Skip to content