Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon. - Pet.
7:30 - 15:30

Splitsko-dalmatinska županija u realizaciji projekta održivog transporta “Sutra” poziva građane da sudjeluju u anketi

26.11.2019. / Ostalo

Splitsko-dalmatinska županija u partnerstvu s nekoliko gradova i općina s područja Hrvatske i Italije, provodi prekogranični projekt Održivog transporta na jadranskim priobalnim područjima i zaleđu “Sutra”. Projekt ukupne vrijednosti 2.897.500,00 eura realizira se u razdoblju od početka 2019. godine do konca lipnja 2021. godine i dio je EU programa INTERREG V-A Italy – Hrvatska.
Na području Splitsko-dalmatinske županije projektom je predviđena implementacija pametnih stanica za bicikle (bike-sharing sustav) koje uključuju info stup, dvije smart električne bicikle sa stalcima za punjenje i četiri smart klasična bicikla sa stalcima u Hvaru, Trilju, Sinju, Solinu te e-punionice za vozila i brodove od 50 Kw s tri različita priključka u Hvaru. Ukupna vrijednost ove investicije Splitsko-dalmatinske županije je 190.000,00 eura.
U sklopu održivog transporta na jadranskim priobalnim područjima i zaleđu, projekt Sutra promiče multimodalnost prijevoza putnika na programskom području putem zajedničkog osmišljavanja koncepata održive urbane mobilnosti i novih prekograničnih veza provedbom djelovanja koja su usmjerena na poboljšanje upotrebe alternativnih elektroničkih prijevoznih sredstava koja bolje povezuju obalu i zaleđe.
S ciljem analize i dobivanja potrebnih podataka u sklopu projektnih aktivnosti EU projekta „Sutra“, Splitsko-dalmatinska županija poziva građane da sudjeluju u anketi o korištenju različitih načina prijevoza s ciljem prepoznavanja potreba građana u pogledu lokalne multimodalne mobilnosti.
Anketa je dostupna online, na web adresi, anonimna je i zahtijeva svega nekoliko minuta.