Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

U Općini Klis otvorene prve jaslice u koje će se smjestiti dvadesetero mališana

11.11.2019. / Ostalo

U sklopu investicije vrijedne 700 tisuća kuna, u prizemlju postojećeg vrtića sv. Roko, prema najvišim pedagoškim standardima uređene su jaslice, a projekt je sufinanciran je od strane Splitsko-dalmatinske županije u visini od 150 tisuća kuna

Načelnik Općine Klis Jakov Vetma, uz okupljene brojne roditelje i njihove mališane, otvorio je prve jaslice u općini, a koje će pružiti oazu smijeha i veselja dvadesetero djece. Jaslice su smještene u prizemlju zgrade Dječjeg vrtića sv. Roko, koji je ovom prilikom postao bogatiji za novi dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju koji su se izvrsno funkcionalno uklopili u prostor. Investicija vrijedna 700 tisuća kuna omogućila je i otvaranje novih radnih mjesta za dvije odgajateljice, spremačicu te polaznika stručnog osposobljavanja.

 „Zaista sam ponosan što smo napokon ostvari ovaj dugo željeni cilj, a to je sva djeca dobiju priliku razvijati se od samih početaka, kroz igru i učenje, u adekvatnim uvjetima. Posebno bih se zahvalio Splitsko-dalmatinskoj županiji koja nam je u tom naumu pomogla. Suvremen i moderno opremljen vrtić, a sada i jaslice, po najvišim pedagoškim standardima zasigurno će pridonijeti pozitivnom demografskom trendu ovog kraja za što su zaslužne brojne pronatalitetne mjere koje Općina Klis provodi“, istaknuo je načelnik Općine Klis Jakov Vetma.

Upravo su pronatalitetne mjere Općine jedan od razloga zbog kojih Klis za dom bira sve više mladih obitelji s djecom. Od svega 58 gradova i općina u Hrvatskoj koji bilježe pozitivan prirodni prirast, među njima je već drugu godinu zaredom i Općina Klis, koja značajna sredstva ulaže upravo u demografske mjere s ciljem nastavka tog pozitivnog trenda. Jedna od njih je i najavljena pomoć mladim obiteljima da po vrlo povoljnim uvjetima kupe zemljište za izgradnju obiteljske kuće, što Klis čini prvom općinom u Splitsko – dalmatinskoj županiji koja će uvesti ovakvu mjeru.

Posljednjih su godina u općini naknade za novorođenčad povećane u stopostotnom iznosu, a s preko 3,5 milijuna kuna financira se predškolski i školski odgoj za više od 500 djece. Također, Općina Klis financira i radne bilježnice za sve osnovnoškolce, a svake je godine osigurano i 300 tisuća kuna za učeničke i studentske stipendije kojim pomaže 65 đaka i studenata. Uz to, značajna se sredstva ulažu i u infrastrukturu, pa su tako sve škole i vrtići, uz pripadajuća igrališta, na području općine moderno opremljeni i uređeni.

Kontinuirano i plansko ulaganje u projekte koji imaju za cilj podizanje standarda života lokalne zajednice kroz uređenje vrtića i škola, dječjih igrališta, sportskih sadržaja, prometne i turističke infrastrukture, stvara još bolje i još kvalitetnije uvjete za život i rad u Općini Klis. Pozitivni demografski trendovi to zasigurno potvrđuju, ali nam i pokazuju da se razvijamo u dobrom smjeru“, zaključio je načelnik Vetma.

Skip to content