Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon. - Pet.
7:30 - 15:30

Općina Klis privremeno ograničava rad sa strankama

14.03.2020. / COVID-19

Iako na području Splitsko-dalmatinske županije za sada nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom, nastavno na aktualnu situaciju i zaštitne mjere u prevenciji širenja zaraze koronavirusom izdane na razini države i županije, od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. Općina Klis, Komunalno poduzeće Klis, Poduzetnički inkubator, Narodna knjižnica i Turistička zajednica Klis privremeno ograničavaju rad sa strankama.
Pozivamo stanovnike Općine Klis da svu komunikaciju prema navedenim tijelima obavljaju putem telefona ili elektroničke pošte.
Također, u skladu s naputkom Nacionalnog Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske podsjećamo da se na razdoblje od dva tjedna prekida nastava u osnovnim školama te se privremeno obustavlja rad dječjih vrtića sv. Roko u Klisu i sv. Ante u Prugovu. Obitelji koje nemaju mogućnost osigurati čuvanje djece, moći će ih dovesti u školu i vrtić. Nastavni program za škole provodit će se na daljinu prema smjernicama nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja. Dodatne upute o radu vrtića i škola objavljivat će se na njihovim mrežnim stranicama.
Molimo sve stanovnike da se pridržavaju navedenih smjernica kao i uputa Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite te da se pridržavaju propisanih higijenskih postupanja.

Korisnicima programa Zaželi bit će dostavljene potrepštine u ponedjeljak, sukladno programu, a zatim će se čekati daljnje upute HZZa.
Općinsko vijeće, sazvano za utorak, 17. ožujka, razmotrit će sve ostale potrebne mjere.
Molimo sve stanovnike za poštivanje uputa s ciljem suzbijanja širenja virusa.
Sve daljnje informacije Općina Klis će objavljivati na vrijeme.

Načelnik Općine Klis
Jakov Vetma

Skip to content