Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Poruka načelnika Jakova Vetme svim mještanima Općine Klis

21.03.2020. / COVID-19
Poruka mještanima povodom epidemije koronavirusa (COVID-19)

Poštovani mještani i mještanke Klisa,


s obzirom na to kako se razvija situacija oko koronavirusa na području cijele Hrvatske kao i u Splitsko–dalmatinskoj županiji, izrazito je važno da svi shvatimo razinu ozbiljnosti situacije te da se pridržavamo donesenih mjera, vodeći pritom računa o vlastitom zdravlju i zdravlju ljudi koji nas okružuju.

Odgovorno ponašanje u ovim trenucima dužnost je svakoga od nas. Zato apeliram na sve mještane Općine Klis da iz domova izlaze samo kad je to doista nužno te da društvene kontakte svedu na minimum. Svi kojima je određena samoizolacija dužni su pridržavati se propisanih mjera i ostati u
svojim kućama. Kršenje ove mjere kažnjivo je te ovom prilikom pozivam mještane da prijave one koji nepoštivanjem samoizolacije i neodgovornim ponašanjem svjesno ugrožavaju druge.

Pozivam sve roditelje da poštuju donesenu mjeru o zabrani okupljanja na dječjim igalištima i da ne puštaju djecu da se okupljaju i zajednički druže već da im privremeno ograniče socijalne kontakte, kako bismo svi zajedno pridonijeli uspješnijoj borbi protiv pandemije.

Posebno imajmo na umu one starije mještane, naše bake i djedove, ali i sve onkološke i kronične bolesnike. Za sve kojima je potrebna pomoć u vidu dostave nužnih potreština i lijekova angažiran je Crveni križ koji će im osigurati ono najpotrebnije, a moguće ih je kontaktirati na broj telefona: 244-411.

U želji da što brže i sigurnije svi zajedno prebrodimo ovu zahtjevnu epidemiološku situaciju, još jednom apeliram i molim sve mještane da se drže uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite.
Na službenim stranicama naše Općine pronaći ćete neke korisne informacije vezane za koronavirus, a o svim aktualnim vijestima i propisanim mjerama možete se informirati putem službene stranice
www.koronavirus.hr.

Za sve upite i informacije u vezi ove bolesti na raspolaganju je i poseban broj 113.


Budimo odgovorni – čuvajmo sebe i druge!

Načelnik Općine Klis, Jakov Vetma

Skip to content