Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Novi način izdavanja propusnica

02.04.2020. / COVID-19

Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, čijom primjenom se uvodi sustav e-Propusnica.

Točkom III. Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj ( Narodne novine br. 39/20 ) propisano je da će napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka od 06. travnja 2020. godine biti moguće samo s e-Propusnicama.

S postupanjem sukladno navedenoj odredbi potrebno je započeti 06. travnja 2020. godine, s time da razdoblje tolerancije za građane koji nisu uspjeli ishoditi e-Propusnice, a izdane su im propusnice temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (Narodne novine br. 35/2020) bude do 24,00 sata istog dana.

Propusnice i dalje izdaju poslodavci, liječnici i Stožer civilne zaštite Općine Klis.

Stožer civilne zaštite Općine Klis izdaje propusnice samo za stanovnike Općine Klis koji napuštaju mjesto prebivališta/boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama te kupovina hrane i osnovnih potrepština. Za kretanje unutar općine Klis i prigradskih naselja nije potrebna propusnica.

  • Stanovnicima koji putuju na posao izvan mjesta prebivališta/boravišta, propusnice izdaje poslodavac.
  • Stanovnicima koji putuju izvan mjesta prebivališta/boravišta zbog medicinskih razloga, propusnice izdaje liječnik opće prakse.

Valjanost starih propusnica istječe u ponedjeljak 6. travnja, a nove se izdaju po istim pravilima kao i dosad, no to se sada mora obaviti putem sustave e-Građanin. Nove propusnice vrijede od 1 do 14 dana.

Upute za korištenje sustava

Novi sustav dostupan je na poveznici https://epropusnice.gov.hr/.

Odabirom poveznice otvara se novi prozor u kojem odabirete opciju Ulaz za građane:

U idućem koraku odobravate pristup podacima te odabirete način prijave u sustav putem jedne od opcija. Prijavite se uz pomoć tokena za internet bankarstvo bilo koje banke ili drugim vjerodajnicama. Potom se otvara korisničko sučelje gdje je moguće podnijeti zahtjev za propusnicu, pregledati zahtjev ili pregledati propusnice.

Zahtjev za propusnicu šaljete s opravdanim razlogom poslodavcu, liječniku opće prakse, tijelu javne vlasti ili stožeru.

Nakon svih ispravno unesenih podataka i potrebnog odobrenja, vaša propusnica bit će dostupna u PDF formatu.

Kontakti tehničke i korisničke podrške vezanih uz e-Propusnice:

e-pošta: [email protected] (0-24 h)
Telefon: 0800 8090 (od 8 do 17 sati)

Kako bi se upoznali sa sustavom e-Propusnice i postupkom prijave u sustav, preporučamo vam pogledati sljedeće video-upute:

e-Propusnice – Opis načina funkcioniranja sustava
e-Propusnice – Postupak prijave u sustav
e-Propusnice – Nova funkcionalnost za sve građane

Stanovnici koji nisu u mogućnosti ishoditi propusnicu na novi, digitalni način, to mogu činiti kao dosad, putem telefona ili e-maila.

Kontakti za podnošenje zahtjeva za propusnicu Civilnom stožeru Općine Klis:
e-mail: [email protected]
tel.: 021/549-656
Vrijeme za podnošenje zahtjeva: od 8 do 12 sati radnim danom.

Skip to content