Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Uskrsno vrijeme u doba koronavirusa

04.04.2020. / Blagdani

Putovanja i kretanja

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, moli sve hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno borave izvan zemlje, odgode povratak u RH sve dok traje pandemija koronavirusa.

Iako se bliže blagdani, zdravlje i sigurnost trebaju biti na prvom mjestu. Stoga savjetujemo sve koji nemaju neodgodivu potrebu za putovanjem, da ostanu u trenutnom mjestu prebivališta ili boravka.

Također, molimo sve stanovnike Općine Klis, da se i dalje pridržavaju uputa izdanih od Nacionalnog stožera civilne zaštite, te izbjegavaju druženja i posjete tijekom blagdana.

Prilikom obavljanja blagdanskih kupovina obvezno je držati razmak od najmanje 2 metra, koristiti zaštitnu masku i rukavice. Kupovinu treba obavljati minimalan broj osoba iz kućanstva kako bi se umanjio rizik od zaraze.

U ovim trenutcima, racionalno razmišljanje i odgovornost su preduvjet za očuvanje zdravlja sebe i drugih. Kako bi čim prije pobijedili epidemiju i vratili se normalnom životu, ostanimo doma i čuvajmo se.

Misna slavlja i obredi Velikog tjedna

Mise za blagdane Cvjetnice i Uskrsa prenosit će se uživo iz crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Klisu s početkom u 10 sati. Dostupne su na poveznici.

Također, Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić predvodit će slavlja Velikoga tjedna u splitskoj prvostolnici. Vjernici će moći pratiti službu Božju na TV Jadranu, Laudato TV-u, te putem YouTube kanala i Facebook stranice.

Raspored prijenosa slavlja:

Cvjetnica – u 9.00 sati.

Veliki četvrtak – u 19.00 sati.

Veliki petak – u 15.00 sati. (Na TV Jadranu snimka u 18.45 sati)

Velika subota – u 22.30 sati.

Uskrs – u 9.00 sati.

Prijenos svete mise iz Zagreba na blagdan Cvjetnice, dostupan je na programu HRT1 s početkom u 10 sati.

Za sve one koji su propustili prijenos, dostupna je snimka svete mise u Klisu održane na blagdan Cvjetnice:

Skip to content