Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Prvi slučaj koronavirusa u Općini Klis

06.04.2020. / COVID-19

Prema poslijednjim informacijama, na području Općine Klis zabilježen je prvi slučaj osobe oboljele od koronavirusa.

Ususret Velikom tjednu i uskršnjim blagdanima pred nama, ovim putem još jednom pozivamo sve mještane Općine Klis na odgovorno ponašanje i poštivanje uputa o socijalnoj distanci. Ključno je da se svi pridržavamo uputa stožera jer tako čuvamo sebe i svoje najmilije pa tom smislu i odlazak u trgovinu trebno obavljati disciplinirano. I u danima pred nama, unatoč običajima i ranijim navikama koje vežemo uz blagdan Uskrsa, treba podsjetiti da su posjete i sve vrste druženja suprotni mjerama koje propisuje nacionalni stožer kad je riječ o socijalnom distanciranju pa još jednom pozivamo mještane na odgovorno ponašanje i na njihovo daljnje pridržavanje.

Podsjećamo da su sve aktualne i provjerene informacije o koronavirusu mještanima Klisa dostupne putem službene Viber zajednice Općine Klis kojoj je moguće pristupiti putem poveznice: http://bit.ly/Klis_Viber

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije objavio je stranicu s informacijama o koronavirusu na području županije dostupnu na: https://koronavirus.dalmacija.hr/

VAŽNI KONTAKTI

  • Za sve informacije oko koronavirusa stanovnicima je na raspolaganju broj 113
  • Starije i nemoćne osobe s područja Općine Klis kojima je potrebna pomoć mogu zatražiti dostavu hitnih namirnica i potrepština pozivom na broj 021/240-829 svakim radnim danom od 8 do 14 sati.
  • Prilikom sumnje na simptome koronavirusa (COVID-19) mole se mještani Općine Klis da se obavezno jave dežurnom epidemiologu na broj mobitela 091 15 12 003.

Još jednom podsjećamo, mobilni tim i Stožer civilne zaštite Općine Klis su na raspolaganju stanovnicima za pomoć.

Disciplinirano ponašanje i odgovornost jednih prema drugima ključni su u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Pokažimo odgovornost i pazimo jedni na druge!

Skip to content