Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Projektom ”Pozovi za zdravlje” do lijekova

08.04.2020. / COVID-19

Hrvatski Crveni križ i Hrvatska ljekarnička komora pokreću iProjekt  „Pozovi za zdravlje – izdavanje lijekova i medicinskih proizvoda oboljelima od kroničnih bolesti u izolaciji/samoizolaciji  i teško pokretnim osobama“.

Vrijeme u kojem trenutno živimo i radimo predstavlja veliki izazov, kako na profesionalnoj tako i na ljudskoj razini.

Cilj projekta „Pozovi za zdravlje – izdavanje lijekova i medicinskih proizvoda oboljelima od kroničnih bolesti u izolaciji/samoizolaciji  i teško pokretnim osobama“ je osigurati kontinuitet opskrbe lijekovima i ljekarničkog savjeta svima pogođenima ovom epidemijom na stručan, siguran i zakonit način, kao i spriječiti kršenja propisanih mjera, ograničenja kretanja i pomoći oboljelima od kroničnih bolesti u izolaciji/samoizolaciji  i teško pokretnim osobama.

Projekt će se provoditi telefonski na način da će gore navedene osobe biti spojene s pozivnim centrom Hrvatske ljekarničke komore kako bi im se pružio odgovarajući ljekarnički savjet i organiziralo izdavanje lijekova u njihovom domu od strane ljekarnika-volontera.

U projektu će za Hrvatski Crveni križ volontirati magistri farmacije s odobrenjem za samostalni rad (licencom) u trajanju od 4 ili 8 sati dnevno (ovisno o dostupnosti).

Pacijenti će uslugu ljekarnika moći zatražiti putem besplatnog telefona Hrvatskog Crvenog križa 0800 11 88 ili na izravni broj pozivnog centra Komore 072 700 222.

Za vrijeme epidemije COVID-19 virusom u Republici Hrvatskoj pacijenti su nakupljali veće količine bezreceptnih lijekova zbog straha od nestašice lijekova. Iako je riječ o bezreceptnim lijekovima koje pacijenti mogu sami kupiti bez liječničkog recepta, oni su i dalje lijekovi koji imaju svoje djelovanje, potencijalne nuspojave i važno ih je uzimati odgovorno i provjeriti interakcije lijekova sa kroničnom terapijom koju pacijenti uzimaju.

Posredstvom pozivnog centra pacijenti će moći zatražiti i savjet o novim terapijama koje su im propisane te provjeriti kompatibilnost nove terapije s lijekovima koje koriste od ranije.

Skip to content