Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Održan partnerski sastanak u sklopu projekta „Prilika za rad“

28.04.2020. / Projekti

S obzirom da se već više od mjesec dana nalazimo u izvanrednoj situaciji uzrokovanoj pojavom SARS-CoV-2 virusa, aktivnosti u sklopu projekta „Prilika za rad“ odvijaju se uz velike mjere opreza. S obzirom na nove uvjete rada i brigu o fizičkoj distanci, partneri su 27.4.2020. održali online sastanak preko Skype-a kako bi razmijenili novosti oko novonastale situacije i prilagodbe rada zaposlenih žena.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dostavilo je svim korisnicima ugovora u sklopu programa „Zaželi“ upute za rad te popis mrežnih stranica za praćenje svakodnevnih informacija u vezi SARS-CoV-2 virusa (stranice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva, Ravnateljstva civilne zaštite te specijalizirana mrežna stranica www.koronavirus.hr). Prema uputama, može se uvažiti prolongiranje/prilagodba pojedinih aktivnosti.

Zaposlene žene iz općina Dicmo, Dugopolje, Klis, Lećevica i Prgomet radne aktivnosti provode sukladno preporukama Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te ostalih relevantnih službi. U sklopu nabave higijenskih potrepština, zaposlene žene su dobile zaštitnu opremu, a mjesečni sadržaj paketa prilagođen je novonastaloj situaciji. Uz velike mjere opreza i fizičku distancu, gerontodomaćice obavljaju svakodnevne aktivnosti poput telefonske podrške, dostave hrane i lijekova i uređenja okućnice. Ovakvom prilagodbom rada zaposlenih žena osigurana je maksimalna zaštita zdravlja krajnjih korisnika, koji spadaju u najrizičniju skupinu (osobe iznad 65 godina starosti), a ujedno nisu ostavljeni bez pomoći u ovoj izvanrednoj situaciji.

Skip to content