Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Popuštanje mjera zaštite od COVID-19

11.05.2020. / COVID-19
S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj, Stožer civilne zaštite RH postupno popušta mjere zaštite od koronavirusa.

Od danas, ukida se zabrana privremenog napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. To znači da za putovanje u drugi grad ili općinu više nisu potrebne e-propusnice. Od odluke je izuzet otok Brač, na kojem te mjere – zbog izbijanja žarišta bolesti COVID-19 na otoku – i dalje vrijede.

Također, mijenja se i odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja. Od 13. svibnja sva vježbališta i teretane mogu raditi, a bazeni mogu početi s radom od 18. svibnja. Omogućava se okupljanje do 40 osoba na jednom mjestu.

Omogućava se i međugradski cestovni, te željeznički promet.

Ranije najavljane odluke koje s današnjim danom stupaju na snagu:
Treća faza popuštanja mjera
Prelasci preko graničnih prijelaza RH

Hrvatskim državljanima omogućen je ulazak u Republiku Hrvatsku, odnosno odlazak u inozemstvo, uz pridržavanje općih i posebnih preporuka HZJZ-a.

Dodatno, kada postoje poslovni razlozi ili gospodarski interesi, ulazak u Republiku Hrvatsku, uz pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, omogućava se i: 

  • građanima država članica EU i članovi njihovih obitelji
  • državljanima trećih zemalja koji u osobe s dugotrajnim boravištem na temelju Direktive Vijeća 2003/109/EZ
  • osobama koje imaju pravo boravka na temelju drugih direktiva EU ili nacionalnog prava ili koje imaju nacionalne dugoročne vize

Među izuzetke kojima je odobren ulazak, uz one ranije navedene, dodane su i osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga, a svi oni mogu prelaziti državnu granicu uz pridržavanje općih i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Skip to content