Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Svečanim mimohodom u Klisu obilježen Dan državnosti

30.05.2020. / Blagdani

Dan državnosti Republike Hrvatske u Klisu se ove godine obilježio posebno svečano – članovi povijesne postojbe ”Kliški uskoci” u svečanom mimohodu prenijeli su hrvatski stijeg na Tvrđavu, dok ju je na jarbol Kliške tvrđave podigao unuk hrvatskog branitelja i Klišanina, Zdravka Uvodića koji je poginuo u Domovinskom ratu.

Povodom obilježavanja 30. svibnja, dana kada je prije trideset godina konstituiran prvi demokratski i višestranački Hrvatski sabor i jednog od najvažnijih simbola stjecanja hrvatske nezavisnosti i osamostaljenja, u Klisu je svečano obilježen Dan državnosti. Pripadnici povijesne postrojbe ”Kliški uskoci” u svečanom mimohodu, u središtu Klisa, hrvatski su stijeg prenijeli do Tvrđave.

“​Na dan kada se s ponosom prisjećamo jednog od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti te događaja u kojemu je Hrvatska krenula graditi slobodno i demokratsko društvo, ne smijemo zaboraviti na sve nestale i poginule hrvatske branitelje koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote. Zahvaljujući njihovoj žrtvi, dugo sanjana slobodna i suverena Hrvatska, naša je današnja stvarnost.”​, izjavio je Jakov Vetma, načelnik Općine Klis.

Na jarbol Kliške tvrđave zastavu je podigao unuk Zdravka Uvodića, branitelja s Klisa koji je poginuo u Domovinskom ratu. Svečanu ceremoniju uveličali su i predstavnici Kulturno – glazbenog društva “Mosor” koji su izveli hrvatsku himnu.

Skip to content