Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Započeo projekt uređenja sportskog terena u Prugovu

09.06.2020. / Projekti

Rekonstrukcija zapuštenog nogometnog igrališta u naselju Prugovo, projekt je vrijedan 5.810.314,64 kn. Njime će Općina Klis revitalizirati sportske sadržaje i omogućiti bavljenje sportskim aktivnostima profesionalnim i rekreativnim sportašima, uključujući djecu predškolske, osnovnoškolske srednjoškolske dobi te djecu s poteškoćama u razvoju.

Na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak, predstavljeni su detalji financiranja investicijskog projekta uređenja nogometnog igrališta u naselju Prugovo. Za trenutačno zapušteno nogometno igralište planira se potpuna obnova, a vrijednost radova iznosi 5.810.314,64 kn. Od navedenog iznosa, Općina Klis osigurala je 4.499.999,99 kn bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije.

Osim obnove i uređenja sportskog igrališta, Općina Klis planira urediti i okolni prostor igrališta. Tako bi Prugovo dobilo suvremeno opremljeni sportski teren čijim će se dodatnim sadržajem služiti stanovnici Prugova
te okolnih mjesta koja pripadaju urbanoj aglomeraciji Split.


Dalmatinska zagora zaslužuje jedan ovakav veliki projekt ulaganja u sportsku infrastrukturu kojim ćemo revitalizirati sportske sadržaje na području Općine Klis. Obnova nogometnog igrališta i uređenje
okolnog terena, našim će stanovnicima, posebice djeci i mladima, omogućiti bavljenje sportom na kvalitetnijoj razini i tako im osigurati zdraviju i kvalitetniju svakodnevicu
.“, izjavio je načelnik Općine Klis Jakov Vetma.

Uz profesionalne i rekreativne sportaše, obnovljeno igralište bit će na raspolaganju i djeci za svakodnevne sportske aktivnosti – posebno osmišljene sportske programe, kampove i slično. Realizaciju projekta podržavaju Osnovna škola Petra Kružića iz Klisa s četiri područne škole, dječji vrtić Cvrčak iz Solina s područnim vrtićima Sv. Ante i Sv. Roko iz Prugova, Nogometni klub Prugovo, Centar za autizam iz Splita te Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Zvono iz Splita.

“Velika je ovo vijest za sve nas, žitelje Prugova i većeg dijela Dalmatinske Zagore. Imali smo san koji se mnogima doimao neostvarivim, ali uz puno truda, rada i upornosti te uz veliku podršku općine Klis i načelnika Vetme uspjeli smo ostvariti ovaj veliki uspjeh.”, izjavio je Matko Sarić, predsjednik NK Prugovo.

Revitalizirano nogometno igralište profilirat će se kao sportska lokacija koja će biti središte za razvoj kvalitetnih i inovativnih sportskih programa uz koje se nastoji poboljšati kvaliteta života u Klisu.

Skip to content