Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Potpisani sporazumi za rekonstrukciju iznimno važnih prometnica

03.07.2020. / Projekti

U četvrtak, 2. srpnja 2020. u Županijskoj upravi za ceste Split, ravnatelj ŽUC-a Petar Škorić, gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević, i načelnik Općine Klis Jakov Vetma potpisali su sporazume o rekonstrukciji tri značajne prometnice.

Riječ je o rekonstrukciji županijske ceste ŽC6253, poznatije kao „Stara kliška cesta“. Planirana je rekonstrukcija kompletne trase, ukupne duljine 7 kilometara, s rekonstrukcijom kolnika, nogostupa duž cijele trase te izgradnjom javne rasvjete duž cijele trase navedene ceste. Ovo je jedna od najvažnijih prometnica na području naše županije. Do izgradnje brze ceste Solin – Klis, bila je i najvažnija, a danas je žila kucavica Solina i Klisa. Služi kao i alternativa brzoj cesti Solin – Klis.

Drugi sporazum potpisan je za rekonstrukciju lokalne ceste LC 67075, tj. Ulice put Majdana i nerazvrstane ceste koja vodi do izvora Jadra, ukupne duljine 1,3 km. Rekonstruirat će se prometnice koje vode do omiljenog izletišta Solinjana, ali i stanovnika susjednih gradova i mjesta. Grad Solin započeo je projekt „Jadro – izvor života“, a rekonstrukcija ceste i izgradnja nogostupa s javnom rasvjetom sigurno će privući još više posjetitelja, ali i olakšati život lokalnom stanovništvu i svima koji prolaze ovom cestom.

Treći sporazum, odnosi se na rekonstrukciju lokalne ceste LC 67074, tj. Ulice Petra Kružića, na području općine Klis, dionica od Rupotine do centra Klisa, ukupne duljine 2 kilometra. Rekonstrukcijom je obuhvaćena sanacija kolnika, izgradnja vodovoda, fekalne kanalizacije, polaganje elektrokabela, nogostupa i javne rasvjete. Rekonstrukcijom ove dionice Klis – Rupotine, izgradit će se nogostup koji će podignuti razinu sigurnosti pješaka, a rekonstrukcijom i izgradnjom novih instalacija, poboljšat će se kvaliteta stanovnika.

Ovo je još jedan korak prema poboljšanju prometne i druge infrastrukture, kao i ravnomjernom razvoju cijele Splitsko-dalmatinske županije.

Skip to content