Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon. - Pet.
7:30 - 15:30

Projekt „Prilika za rad“: provedba za vrijeme pandemije COVID-19

27.10.2020. / Projekti
Logo zaželi projekta

S obzirom na pandemiju bolesti COVID-19, projekt „Prilika za rad“ posljednjih mjeseci se odvija uz posebne mjere opreza. Kako bi krajnji korisnici s područja općina Klis, Dicmo, Dugopolje, Lećevica i Prgomet svakodnevno primali usluge dostave hrane, lijekova i higijenskih potrepština, kao i pomoć pri kućanskim poslovima, zaposlene gerontodomaćice su dobile posebne upute za rad.

Proteklih nekoliko mjeseci provedba projekta se odvijala uz mjere opreza – fizičku distancu, upotrebu zaštitnih rukavica, maski i dezinfekcijskih sredstava. S obzirom na zimski period koji je pred nama, krajnji korisnici i zaposlene žene boravit će uglavnom u zatvorenim prostorima. Stoga su provoditelji projekata dobili upute za rad od strane Provedbenog tijela 2. Prema Uputi Upravljačkog tijela Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i Programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć 2014.-2020. o provedbi projektnih aktivnosti (od 20.3.2020.), nalaže se obvezno postupanje u skladu s uputama nadležnih tijela te redovito praćenje mrežne stranice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (www.hzjz.hr), mrežne stranice Ministarstva zdravstva (www.zdravlje.gov.hr) i Ravnateljstva civilne zaštite (https://civilna-zastita.gov.hr) te specijalizirane mrežne stranice www.koronavirus.hr na kojoj se svakodnevno objavljuju ažurirani podaci u svezi SARS-CoV-2 virusom. U Uputi se nalaže i da se sve projektne aktivnosti održavaju/provode sukladno preporukama Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te ostalih relevantnih službi.

S ciljem da krajnji korisnici, posebno oni u izoliranim područjima, ne ostanu bez redovitih usluga, gerontodomaćice će i dalje obavljati svoje radne zadatke sukladno izrečenim mjerama (prioritet je dostava hrane, lijekova i kućanskih potrepština, a naglasak je na fizičkoj udaljenosti između korisnika i gerontodomaćice, kao i na svakodnevnom mjerenju tjelesne temperature i prepoznavanju potencijalnih simptoma bolesti COVID-19). Voditeljica projekta, kao i ostali zaposlenici na projektu, redovito prate navedene upute, a određene projektne aktivnosti odvijaju se telefonski i online (partnerski sastanci i sastanci stručne podrške za zaposlene žene).

Projekt „Prilika za rad“ u sklopu programa Zaželi provodi se 30 mjeseci (6.11.2018.-6.5.2021.). Nositelj projekta je općina Klis, a partneri u projektu su općine Dicmo, Dugopolje, Lećevica, Prgomet, Udruga „MI“ – Split, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Split i Centar za socijalnu skrb Split. Projekt „Prilika za rad“ u cijelosti je financiran kroz Europski socijalni fond. Vrijednost projekta je 4.941.993,47 kn.

Skip to content