Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

OPG Spara iz Klisa u projektu ”Startaj Hrvatska”

16.11.2020. / Ostalo

OPG Spara Deane Miletić i Ivane Perić još jedna je priča o uspjehu temeljenom na tradiciji i domaćim proizvodima.

Pripadnici zlatne dobi u našem narodu dobro su upoznati s pojmom spara koji se u današnje vrijeme izgubio, no Deana i Ivana u njemu su prepoznale motiv za kreiranje brenda. Spara je jastučić koji su nekoć žene u Dalmaciji koristile kako bi na glavi prenosile košare s teretom (voda, voće, masline i sl.).

Foto: https://www.opg-spara.com/

OPG Spara stvara proizvode autohtone recepture i domaćih namirnica od kojih su prepoznatljive Uskočka pogača, Kliška štruca, Spara (kolač s maslinovim uljem) i drugi. Svi oni spravljaju se ručno s posebnom pažnjom, u zaseoku Gizdići u općini Klis.

Foto: https://www.opg-spara.com/

Nedavno, OPG Spara priključio se projektu “Startaj Hrvatska” koji potiče hrvatske male poduzetnike i pomaže u plasiranju proizvoda na tržište. Ivana i Deana u projektu su predstavile Sparu – tajni kolač s maslinovim uljem koji je dostupan na policama svih Interspar i odabranih Spar trgovina. Kupovinom Spare u trgovini podupirete razvoj OPG-a i plasman u projektu.

Osim kolača Spara, ostale proizvode moguće je pregledati na službenoj internet stranici OPG-a Spara ili kušati u kušaonici na adresi Gizdići 33.

Skip to content