Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Projekti u realizaciji: Fokus na dobrobiti stanovništva općine i razvoju aktivnosti

26.01.2021. / Ostalo

Održana javna prezentacija i potpisivanje partnerskih sporazuma u projektu “Klis u centru – Partnerstvo za aktivnu zajednicu”

Danas, 26.1.2021. s početkom u 12.30h održana je javna prezentacija projekta „Klis u centru – Partnerstvo za aktivnu zajednicu“ koji je počeo s provedbom u studenom 2020, a trajat će 24 mjeseca. 

Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1.596.826,70 kn (85% iz Europskog socijalnog fonda, 15% iz državnog proračuna). Nositelj projekta je Dobrovoljno vatrogasno društvo Klis, a partneri Općina Klis, Narodna knjižnica i čitaonica u Klisu i Udruga “MI” – Split.

Predstavnici partnera i nositelja, Jakov Vetma (DVD Klis), Marko Galić (Općina Klis), Lea Smodlaka (Narodna knjižnica i čitaonica) te Nives Ivelja (Udruga „MI“ – Split) potpisali su partnerske sporazume koji definiraju aktivnosti i zaduženja svakog pojedinog partnera. 

U sklopu projekta, život zajednice u općini Klis bit će obogaćen osnivanjem Društvenog centra Klis, koji će biti smješten u prostorijama Doma kulture Jozo Buliga, a aktivnosti organizirane u Društvenom centru pozitivno će utjecati na oživljavanje društvenog života zajednice. 

Zajedničkom suradnjom i javno-civilnim partnerstvom razvit će se 5 programa Društvenog centra:

  1. Korisna znanja za održivi razvoj
  2. Knjižnica po mjeri čovjeka
  3. Aktivni u zajednici kroz volontiranje
  4. Razvoj znanja i vještina
  5. Mirovina nije mirovanje

Kroz navedene programe organizirat će se cijeli niz aktivnosti namijenjen lokalnom stanovništvu svih dobnih skupina – od pomoći u učenju i zanimljivih književnih događanja preko rekreativne gimnastike i druženja za umirovljenike, do različitih volonterskih edukacija i akcija u zajednici. 

Cilj projekta, osim razvijanja navedenih programa je i podizanje kapaciteta organizacija civilnog društva s područja općine Klis te prilagodba prostora u javnom vlasništvu za organiziranje projektnih aktivnosti. 

Trenutno su u provedbi edukacije za organizacije civilnog društva u svrhu podizanja kapaciteta zaposlenika i volontera za osmišljavanje i provođenje aktivnosti pozitivnih promjena u zajednici.

Osim navedenog, u provedbi su i aktivnosti manjih građevinskih zahvata u Domu kulture „Jozo Buliga“ u Klisu, kako bi Dom bio spreman za provedbu svih osmišljanih aktivnosti.

Sve projektne aktivnosti možete pratiti ovdje
Za sve dodatne informacije, obratite se voditeljici projekta Tanji Tešiji putem e-maila na [email protected] i putem mobitela na 095/3291370.

Zaključen projekt “Prilika za rad”

Projekt “Prilika za rad” kojim je osigurano skoro 5 mililijuna kuna za skrb o nemoćnim i starijim osobama primiče se kraju. Projekt je realiziran s partnerima općinama Dugopolje, Dicmo, Lećevica i Prgomet i udrugom “Mi”.

Novi projekt istog tipa već je predan te se očekuje nastavak aktivnosti.

Skip to content