Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Općina potpisala prvi ugovor o dodjeli zemljišta mladim obiteljima

16.02.2021. / Ostalo
Jakov Vetma, Josip Didović, Ana Šarin, Prugovo

Nakon što su objavljeni rezultati natječaja za dodjelu zemljišta mladim obiteljima za izgradnju obiteljske kuće, načelnik Općine Klis, Jakov Vetma potpisao je prvi ugovor o pravu građenja na parceli veličine 600 m2 u naselju Prugovo.

Ugovor o pravu građenja je potpisan s Anom Šarin na rok od 99 godina s mogućnošću otkupa predmetne parcele već nakon 10 godina korištenja iste, uz najam od oko 90 kuna mjesečno.

Prigodi svečanog potpisivanja ugovora ispred Općine su nazočili načelnik Općine Klis, Jakov Vetma i predsjednik Općinskoga vijeća Josip Didović, a s druge strane bila je nazočna cijela obitelj Šarin.

Zanimljivo je da uz desetak pristiglih prijava na natječaj samo je obitelj Šarin ispunila sve uvjete natječaja. Trenutno je u tijeku ponovljeni natječaj za preostalih pet parcela u Prugovu koji traje do 1. ožujka tekuće godine, a svi detalji i uvjeti se mogu pronaći na službenoj web stranici Općine Klis.

Uz komunalno opremanje Općina Klis će buduće investitore osloboditi i plaćanja komunalnog doprinosa a sve na tragu pozitivnih demografskih mjera.

Dodjelom zemljišta po izrazito povoljnim uvjetima za mlade obitelji Općina Klis postaje sve ugodnije i prosperitenije mjesto življenja za sve generacije.

Zemljišta koja nudimo po minimalnim cijenama omogućit će mladim obiteljima u našoj općini da uz značajno niže troškove riješe stambeno pitanje i na taj način osiguraju ključne preduvjete za budućnost. Budući da je cijelo područje Dalmatinske zagore proteklih desetljeća bilo podložno valu iseljavanja, ovakvim pozitivnim demografskim mjerama i pronatalitetnim politikama želimo zadržati stanovništvo i stvoriti uvjete za kvalitetan život, rad i podizanje obitelji.” – naglasio je načelnik Općine Klis, Jakov Vetma.

Skip to content