Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon. - Pet.
7:30 - 15:30

Započela gradnja Nastavnog regionalnog vatrogasnog centra u Vučevici

05.07.2021. / Politika
foto: Dalmacijadanas

U Vučevici je započela gradnja Nastavnog regionalnog središta za osposobljavanje operativnih snaga sustava vatrogastva u ovom dijelu Europe. Osim vatrogasaca centar će koristiti i sve druge operativne snage civilne zaštite koje interveniraju u kriznim situacijama izazvanim prirodnim katastrofama i elementarnim nepogodama.

Naime, radi se o centru koji se sufinancira bespovratnim sredstvima u okviru projekta FIRESPILL u sklopu prekograničnog programa INTERREG Italija – Hrvatska. Vrijednost radova prva faze spomenutog projekta uz pristupne prometnice  iznosi ukupno 44.931.248,88 bruto.

Početak izgradnje obilježen je prigodnom svečanosti održanom u prisutnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanadera, potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana, župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana i načelnika Općine Klis Jakova Vetme koji je pozdravivši skup izrazio zadovoljstvo početkom radova na tako velikom i važnom projektu koji je smješten na području Općine Klis.

Skip to content