Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon. - Pet.
7:30 - 15:30

Besplatni sistematski pregledi

27.08.2021. / Ostalo

Udruga Zdravi dan zajedno s Hrvatskim društvom za hipertenziju i Domom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije sudjeluje u velikom projektu “Epidemiologija hipertenzije u Hrvatskoj(EHUH-2).
Ispitivanje će se održati u Solinu, u prostorijama Mjesnog odbora sv. Kajo i ordinaciji obiteljske medicine dr. Dražene Mamić na adresi Solinske mladeži 69F u petak 3. rujna od 16 sati i subotu, 4. rujna od 8 sati.
Cilj ispitivanja je uključiti što veći broj ispitanika koje mobiliziraju slučajnim odabirom liječnici obiteljske medicine kako bi se dobio uvid u stanje populacije koja je zdrava i ne zna za nikakve bolesti kao i onih koji boluju od kroničnih nezaraznih bolesti.
Dobit koju imaju pacijenti od sudjelovanja u istraživanju jeste detaljan i vrhunski sistematski pregled koji se sastoji od:
– Uzorkovanje krvi – detaljna analiza
– Nalaz 24 satni urin
– Mjerenje brahijalnog arterijskog tlaka
– Mjerenje visine i metabolička vaga
– Mjerenje centralnog tlaka
– UZV pregled štitnjače
– Nalaz 24 satni urin
– Mjerenje brahijalnog arterijskog tlaka
– Mjerenje visine i metabolička vaga
– Mjerenje centralnog tlaka
– UZV pregled štitnjače
– Uzimanje anamnestičkih podataka – ispunjavanje upitnika
Svi zainteresirani mogu se javiti na broj mobitela: 098 912 3078 , a biti će kontaktirani nekoliko dana prije zakazanog termina, upoznati o terminu dolaska te će im se objasniti postupak uzimanja urina. Za bilo kakva dodatna pitanja molimo zainteresirane da kontaktiraju navedeni broj mobitela.

Skip to content