Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon. - Pet.
7:30 - 15:30

Turski veleposlanik primio načelnika Jakova Vetmu i suradnike

12.02.2014. / Ostalo

tursko.velep

Delegacija Općine Klis na čelu s načelnikom Jakovom Vetmom i bliskim suradnicim zamjenikom Markom Galićem,Predsjednikom općinskog vijeća Josipom Didovićem i općinskom viječnikom Ivicom Vetmom bila je u službenom posjetu turskom veleposlanstvu u Zagrebu.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru s veleposlanikom gosp. Burak Özügergin i njegovim ekonomskim savjetnikom gosp. Ali Fakri Bakir koji je potrajao oko sat vremena Jakov Vetma je u kratkim crtama predstavio Općinu Klis, njezine razvojne potencijale i komparativne prednosti za privlačenje strateških partnera i “zdravog kapitala” na područje Općine kako kroz razvojne programe u gospodarskim zonama tako i u turističkom segmentu kroz obnovu, valorizaciju i stavljanja u funkciju tvrđave klis kao resursa nevjerojatnih mogućnosti.   Gospodin veleposlanik je iznio i iskustva prijateljske nam Turske u segmentu turizma gdje su oni prošle godine ostvarili posjet od 33 milijuna stranih turista i bili 6. zemlja u svijetu na turističkom tržištu. Trend stalnog porasta se nastavlja i dalje te ulaze u kategoriju “brzo rastućih ekonomija”.

Oduševljeni zagovornik i prijatelj Hrvatske i njezinih ljepota smatra kako čitava zemlja pa tako i Klis ima ogromne razvojne mogućnosti posebno u turizmu, te ih svakako treba bolje iskoristiti. Na rastanku su obje strane izrazile zadovoljstvo očekujući što skoriji susret s ekonomskim partnerima i konkretnijim temama, a gospodin veleposlanik se zahvalio pozivu  kliške delegacije na Uskočku bitku koja će se održati  u srpnju obećavši da će svakako nastojati doći.