Turski veleposlanik primio načelnika Jakova Vetmu i suradnike

Objavljeno: 12.02.2014.

tursko.velep

Delegacija Općine Klis na čelu s načelnikom Jakovom Vetmom i bliskim suradnicim zamjenikom Markom Galićem,Predsjednikom općinskog vijeća Josipom Didovićem i općinskom viječnikom Ivicom Vetmom bila je u službenom posjetu turskom veleposlanstvu u Zagrebu.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru s veleposlanikom gosp. Burak Özügergin i njegovim ekonomskim savjetnikom gosp. Ali Fakri Bakir koji je potrajao oko sat vremena Jakov Vetma je u kratkim crtama predstavio Općinu Klis, njezine razvojne potencijale i komparativne prednosti za privlačenje strateških partnera i “zdravog kapitala” na područje Općine kako kroz razvojne programe u gospodarskim zonama tako i u turističkom segmentu kroz obnovu, valorizaciju i stavljanja u funkciju tvrđave klis kao resursa nevjerojatnih mogućnosti.   Gospodin veleposlanik je iznio i iskustva prijateljske nam Turske u segmentu turizma gdje su oni prošle godine ostvarili posjet od 33 milijuna stranih turista i bili 6. zemlja u svijetu na turističkom tržištu. Trend stalnog porasta se nastavlja i dalje te ulaze u kategoriju “brzo rastućih ekonomija”.

Oduševljeni zagovornik i prijatelj Hrvatske i njezinih ljepota smatra kako čitava zemlja pa tako i Klis ima ogromne razvojne mogućnosti posebno u turizmu, te ih svakako treba bolje iskoristiti. Na rastanku su obje strane izrazile zadovoljstvo očekujući što skoriji susret s ekonomskim partnerima i konkretnijim temama, a gospodin veleposlanik se zahvalio pozivu  kliške delegacije na Uskočku bitku koja će se održati  u srpnju obećavši da će svakako nastojati doći.

◀ PovratakAnketa

Najveći dio sredstava iz proračuna Općine Klis treba uložiti u:

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Klis na društvenim mrežama

nacelnik.vetma_

Općinsko vijeće

Korisni linkovi

Službene internet stranice općine Klis, 2014.