Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Općina Klis ide u izgradnju novog vrtića

28.04.2022. / Ostalo

Sukladno najavama Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju natječaja za izgradnju novih vrtića, mnoge jedinice lokalne samouprave žele se prijaviti i osigurati svojim mališanima kvalitetne uvjete predškolskog odgoja. Sigurno je da će se na natječaj prijaviti Općina Klis.

– Nakon što smo riješili imovinsko pravne odnose budućeg vrtića u Klisu, trenutno smo u fazi dovršavanja svih potrebnih detalja za što kvalitetniju prijavu na natječaj. Izabrali smo lokaciju koja odgovara potrebama roditelja, a što je bio najveći zadatak, s obzirom na rasprostranjenost i veličinu naše općine. Izgradnja vrtića prioritet je ovog mandata i to ćemo, putem EU fondova, na zadovoljstvo svih nas, i riješiti. Do tada, Općina Klis će i dalje sufinancirati kako javni tako i privatne vrtiće, u slučaju da bude potrebe za tim. – rekao nam je Jakov Vetma, načelnik Općine Klis.

Općina Klis treća je u Republici Hrvatskoj po ukupnom porastu stanovnika, prema novom popisu stanovništva.

– Takve stvari ne događaju se slučajno. Mjere poput roditelja odgojitelja te zemljišta za mlade obitelji, uz izniman položaj Klisa i posebnosti cijele naše zagore, dalo je takav rezultat. No, puno je još posla pred nama, trebamo zasukati rukave te pametnom politikom iskoristiti sve dostupne natječaje. – zaključio je načelnik.

Skip to content