Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon. - Pet.
7:30 - 15:30

Zahvaljujući dobrim mjerama Općine mlade obitelji život započinju na Klisu

02.06.2022. / Ostalo

Najnovijim natječajem Općine, dvije mlade obitelji ostvarile su pravo građenja obiteljske kuće na zemljištu u vlasništvu Općine, a nakon deset godina moći će ga otkupiti po umanjenoj cijeni

Na trećem po redu provedenom natječaju za osnivanje prava građenja na zemljištu u vlasništvu Općine Klis, radi izgradnje obiteljske kuće s mogućnošću otkupa nakon deset godina, dvije mlade obitelji ostvarile su to pravo i uskoro postaju novi stanovnici općine. Najnoviji natječaj osigurao je dvije zemljišne čestice na području Prugova, a nakon pregleda i obrade čak pet pristiglih ponuda čestice su dodijeljene obiteljima koje do sad nisu imale prebivalište na području općine.

Pravo građenja nekretnina na zemljištima u vlasništvu Općine samo je jedna u nizu mjera za mlade obitelji koje Općina provodi, a zahvaljujući kojoj je općina Klis postala novi dom čak četiri mlade obitelji koje su iskoristile dosadašnje natječaje.

Rješavanje stambenog pitanja često je veliki izazov i važan korak u životu, te smo upravo iz tog razloga prije nekoliko godina krenuli i s ovom mjerom koje će taj korak olakšati, ali i zaokružiti politike usmjerene obiteljima koje mi kao Općina provodimo već duže vrijeme, poput gradnje vrtića i igrališta te svih popratnih sadržaja potrebnih za jednu obitelj. Drago mi je što je ova mjera iz natječaj u natječaj sve popularnija, čemu svjedoči rastući broj prijavljenih mladih obitelji, što nam je dodatni vjetar u leđa da tu praksu nastavimo uz osiguravanje još zemljišta koja će biti ponuđena u narednim natječajima“ – izjavio je Jakov Vetma, načelnik Općine Klis danas prilikom svečane dodijele prava mladim obiteljima.

Dodjeljivanje zemljišta u vlasništvu Općine Klis u svrhu građenja obiteljske kuće s mogućnošću otkupa nakon deset godina odvijat će se i dalje, a informacije o budućim natječajima možete pratiti na mrežnim stranicama Općine.

Skip to content