Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00

Za snažnije žene i kvalitetniju starost

13.12.2022. / Projekti

Općina Klis, u partnerstvu s općinama Dicmo i Dugopolje, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb, uspješno je od listopada ove godine nastavila s programom “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda. Kroz projekt iz programa “Za snažnije žene i kvalitetniju starost” zaposleno je ukupno 29 teže zapošljivih žena s područja sve tri općine koje će skrbiti o minimalno 174 najosjetljivija i najpotrebitija korisnika.

Program Zaželi nastavlja sa svojom trećom fazom kako bi se ublažila socijalna isključenost nezaposlenih žena pa se tako žene zaposlene u prethodnoj fazi nastavljaju i u ovoj fazi brinuti o našim potrebitima. Projekt se provodi tijekom osam mjeseci, dok će žene u izravnom radu s korisnicima provesti šest mjeseci, do 19. lipnja iduće godine.”, istaknula je Mila Perić, voditeljica projekta i pročelnica za opće poslove u Općini Klis. 

Jedan od ključnih ciljeva programa je poboljšati status žena koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem kao i olakšati život korisnicima koji imaju potrebu za pomoći u kući, pri čemu je naglasak stavljen na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanje siromaštva. 

Program Zaželi nastavlja svojim tijekom i u ovoj trećoj fazi. Ovakav tip projekta idealan je za naše prostore i usprkos  svemu ide dalje, zahvaljujući Vladi RH. Iako iznos od oko 1,4 milijuna kuna za ovaj projekt možda nije velik u usporedbi s nekim drugim projektima, njegova socijalna komponenta je nemjerljiva. Općina Dugopolje s načelnikom Pericom Bosančićem te Općina Dicmo s načelnikom Petrom Maretićem naši su partneri s kojima također izvrsno komuniciramo i surađujemo kroz LAG i Aglomeraciju gdje povlačimo sredstva iz EU fondova. Sve tri partnerske općine imaju vrlo dobre demografske trendove što pokazuje da se brinemo o našem stanovništvu.”, rekao je Jakov Vetma, načelnik Općine Klis. 

Želja je svih uključenih u projekt ugroženim sumještanima omogućiti što dulji i kvalitetniji ostanak u vlastitom domu.

Ovim projektom u općini Dicmo zaposleno je 11 žena koje brinu o 66 starijih i nemoćnih osoba što je od iznimnog  značaja za našu općinu i tako malu sredinu. Vjerujemo da će ovakvih projekata u budućnosti biti sve više.”, riječi su Petra Maretića, načelnika Općine Dicmo. 

Ukupna vrijednost projekta je 1.425.106,88 HRK, a iz sve tri općine nadaju se da će ovo postati konstantna usluga koju lokalna zajednica može ponuditi svojim stanovnicima.

Skip to content