Iza Grada 2
21231 Klis
021/240-292
021/549-651
Pon.- pet.
7:30 - 15:30
Rad sa strankama pon.- pet.
10:00 - 13:00
Općina Klis

Pametnim rješenjima do digitalizacije poslovanja

16.05.2024. / Obavijest

Kako bi pojednostavila, unaprijedila i ubrzala svoje poslovanje Općina Klis je prije nešto manje od mjesec dana uvela inovativna digitalna rješenja pa stanovnici općine danas brojne administrativne poslove mogu obaviti u samo nekoliko klikova online. U sklopu projekta digitalizacije poslovanja stanovnicima Klisa nudi se deset elektroničkih usluga koje se odnose na informiranje i komunikaciju s općinskim službama, rješavanje brojnih administrativnih potreba te uvid u poslovanje općine pri čemu stanovnici imaju pregled u svaki potrošeni euro iz općinskog proračuna što svakako doprinosi i transparentnosti samog poslovanja. Sve to već sada je dovelo do smanjenih administrativnih troškova i ušteda, bržeg rješavanja predmeta i lakše i bolje komunikacije s građanima. Smanjen je i broj dolazaka građana u općinske prostorije, emisija štetnih plinova te korištenje papira. Građani uslugama pristupaju pomoću NIAS-a.

„Svi stanovnici Klisa sada mogu na jednostavan način saznati informacije o proračunu te brže i lakše sudjelovati u općinskim aktivnostima. Plan je da u budućnosti omogućimo građanima pretraživanje, ispunjavanje i predaju svih obrazaca digitalnim putem što će pojednostaviti taj cijeli proces i građane riješiti dvojbi kome što predati. Ovime štedimo slobodno vrijeme građana i podižemo standard života, a to ćemo nastaviti raditi i dalje.“, naglasio je načelnik Općine Klis, Jakov Vetma, koji smatra i kako je ovo veliki korak prema poboljšanju lokalne zajednice u smislu suvremenijeg upravljanja.

Ukupna vrijednost projekta je oko 35 tisuća eura od čega je čak 60% sufinancirano od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a njegova provedba dokaz je kako Općina Klis brine o napretku zajednice i ide u korak s vremenom prateći tehnološka rješenja.

Skip to content